Er is iets aan de hand

Soms gebeuren er dingen in je leven waardoor je je minder blij of misschien wel helemaal niet meer blij voelt. Misschien zijn je ouders gescheiden, of wordt je gepest op school of weet je niet goed hoe je vrienden kan maken. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je ouders helemaal geen tijd voor je hebben, of wordt je af en toe heel erg boos maar weet je niet goed hoe je hiermee kan stoppen. Of je bent misschien bang in het donker, of hebt last van heimwee als je gaat logeren.

IdK_praktijk03

Het maakt niet uit waar je last van hebt. In de Kinderpraktijk komen kinderen met allerlei klachten die hartstikke naar zijn. Dat kunnen dingen zijn die hierboven staan opgeschreven, maar ook nog een heleboel andere dingen.

Als je te lang niet meer blij bent en je niet meer goed weet hoe dat weer te worden kan het helpen om ook eens naar In de Kinderpraktijk te komen.

Wat gaan we doen?

We kunnen praten, spelletjes doen, met barbies, Playmobil of dieren spelen. We kunnen ons verkleden en een toneelstukje doen of zwaardvechten.  We kunnen ook knutselen, zingen en dansen. Wat jij wil en leuk vindt dat kan en mag In de Kinderpraktijk. En samen maken wij een plan waardoor jij je weer blij of nog blijer gaat voelen!

IdK_praktijk01

Hoe ziet het eruit?

Op de foto’s zie je vast een beetje wat je kunt verwachten.

Als je ouders het ook een goed idee vinden dat je naar mij toekomt zullen je ouders eerst een keer zonder jou naar mij toekomen.  De keer daarna kom jij dan een uurtje, terwijl je ouder(s) even iets voor zichzelf gaat doen. Het kan natuurlijk ook dat je ouders graag willen dat je een paar keer naar mij toekomt, maar jij nog niet precies weet wat je eraan gaat hebben.

IdK_praktijk04

Ook dan kun je een keertje komen om te kijken wat je ervan vindt. En dan beslissen of In de Kinderpraktijk de plek is waar jij wilt komen om aan de slag te gaan met dat nare waar jij last van hebt.

Privé!

Als je een paar keer bent geweest zal ik weer met je ouders praten. Maar natuurlijk niet voordat wij goed hebben afgesproken wat jij wil dat ik wel of niet vertel. Want het is belangrijk dat je weet dat wat je verteld prive is. Ik vertel dat nooit aan iemand anders, dus ook niet aan je ouders. Alleen als jij het goed vindt.

Met je ouders zal ik praten over hoe het met jullie gaat, maar ik kan je ouders misschien ook tips geven voor hoe ze nog beter met jou om kunnen gaan.