Voor kinderen die gelukkiger willen worden

In de Kinderpraktijk is voor alle kinderen die ondersteuning zoeken bij het gelukkiger worden. Integratieve kindertherapie is kortdurende therapie (meestal 7 tot 15 sessies van 1 uur) waarbij het kind centraal staat en is voor kinderen van 6 tot 18 jaar. In de Kinderpraktijk is gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel en alle kinderen uit Ouderkerk aan de Amstel, Amsterdam, Amstelveen, Diemen e.o. zijn welkom.

Klachten

Kinderen (en hun ouders) kunnen bijvoorbeeld hulp krijgen bij:

  • Lichamelijke klachten zonder medische oorzaak: zoals buikpijn- of hoofdpijnklachten en astma;
  • Emotionele conflicten: angsten, rouwverwerking, gevolgen van echtscheiding, slachtoffer van pesten, onzekerheid, faalangst;
  • Probleemgewoonten: nagelbijten, haarplukken, snoepen, tics;
  • Gedragsproblemen: drift- en woede aanvallen, liegen, stelen, opstandig gedrag, teruggetrokken gedrag, pesten;
  • Ontwikkelingsproblemen: slaap-, eet- en zindelijkheidsproblemen;
  • Bijzondere eigenschappen zoals hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, leerproblemen (dyslexie, dyscalculie) en omgaan met een chronische ziekte.

Yvonne is een warme, prettige hulpverlener. Ze maakt een professionele indruk en onze dochter voelde zich op haar gemak bij Yvonne. Onze dochter heeft echt geprofiteerd van de therapie. Yvonne verdiept zich in je kind en sluit op een prettige manier aan. – Anouk

Verloop

Vooraf vindt er met de ouders een intakegesprek plaats om de klacht(en) te bespreken.  Tussendoor, meestal na iedere 5 sessies, vindt er opnieuw een oudergesprek plaats om te bespreken hoe ouders ook thuis een actieve rol kunnen spelen in het gelukkiger worden van hun kind. Indien gewenst kunnen ouders ook komen voor ondersteuning bij de opvoeding. Dit kan in het intakegesprek worden bepaald.

Meer informatie en praktische zaken...

“Enkele maanden geleden riepen we de hulp in van Yvonne voor ons dochterje van 7. Na een verhuis vanuit het buitenland kreeg ze heel wat woedeuitbarstingen en voelde ze zich niet lekker in haar vel. Bij Yvonne leerde ze op een speelse manier beter omgaan met haar (nieuwe) emoties en haar zelfvertrouwen terug te winnen. Na slechts enkele sessies vond ze haar levensvreugde terug en werd ze veel toleranter naar haar broertje en zusje. Een hele verrijkende ervaring, zowel voor onze dochter als voor ons, die we heel graag willen herhalen met onze andere kinderen!” – A. A.